ÜZLETÜNK - 14.ker. Vezér u. 106-108. - Nyitvatartás: H-P: 8:00-18:00 - ESZKÖZ BÉRLÉS - SZERVIZ - info@mikrosat.hu

ÜZLETÜNK - 14.ker. Vezér u. 106-108. - Nyitvatartás: H-P: 8:00-18:00 - ESZKÖZ BÉRLÉS - SZERVIZ - info@mikrosat.hu

Világítástechnika Blog

Vaku vagy LED
09
Ápr

Folyamatosan felmerülő kérdés, hogy a Led lámpa vagy a vaku mellett tegyem-e le a voksomat amikor világítást keresek?

Téged is elbizonytalanít a rengeteg választási lehetőség? Segítünk!

Mitől látszik profibbnak egy videó?
19
Márc

Sok probléma merülhet fel egy videófelvétel készítése közben. Rögtön az elején felmerül, hogy már az első képkockák felkeltsék a néző érdeklődését, hiszen a közösségi médiában annyi időnk van csak, amíg a hüvelykujj leér a képernyő aljára, hogy továbbgörgessen.

Ez alatt a pár másodperc alatt be kell mutatnunk, hogy 1. profik vagyunk, 2. Érdekes a mondanivalónk.

Ez utóbbiban sajnos nem tudok segíteni, a profi kinézetben is csak részben.

Fotó állvány vásárlási útmutató
01
Ápr

A fotós, videós állvány kiválasztása nem egyszerű dolog, sokan esnek abba a csapdába, hogy lecsapnak az első kedvezőnek tűnő ajánlatra, de hosszú távon (de lehet, hogy az első használatnál) kideről érdemes lett volna rögtön egy biztos és jó stabil állvány mellett dönteni.

Ez a cikk ebben ad iránymutatást!

Godox SZ150R LED lámpa
12
Márc

Megérkezett raktárunkba a Godox SZ150R fókuszálható Bi-Color és egyben RGB LED lámpája.

Godox AD100PRO
26
Febr

"Nem lehet ennyire pici, mindeközben ennyire jó!"

Ez volt az első reakcióm amikor kézbe vettem a Godox AD soroztatának legkisebb tagját az AD100PRO "zsebvakut".

01
Márc

A Canon az utóbbi években belépő szintű tükörreflexes fényképezőgépeinek vakupapucsáról elhagyta a középső érintkezőt. Ezzel kizárva nagyon sokakat a stúdiófotózás világából és megpróbálva rákényszeríteni a felhasználókat, hogy gyári Canon rendszervakukat használjanak ezekhez a fényképezőgépekhez.

Nézzük a lehetőségeket!

04
Márc

Villám segítség, ha elakadtál!
Hogyan kell beállítani Godox Xpro kioldódat és Godox TT685 / V1 / AD200 rendszervakudat ha a vakut nem a vázon szeretnéd használni?

Íme:

27
Febr

Már megszokhattátok, hogy évről évre hozunk a német Walimex által forgalmazott használt majd általunk felújított stúdióvakukat.
Sokan kérdezitek, hogy mi a különbség a különböző típusok között. Vegyük őket sorra:

26
Márc

Világítástechnikai lámpa állványt használni manapság nemcsak a profi stúdiókban dolgozó szakemberek kiváltsága. Kezdő youtuberek, fotósok, illetve magánszemélyek kedvelt eszközéről van szó, amely mindenképpen megér egy külön bemutatást.

A cikkben egyaránt szót ejtünk a lámpa állvány hasznosságáról, előnyeiről, továbbá a rendelkezésre álló típusait is felsoroljuk.

 

01
Febr

A fotózáshoz használatos kellékek és eszközök tárháza, kis túlzással talán, de végtelen számúnak mondható. Kiegészítőket használhatunk a fényképezőgéphez, de a vakukhoz is. Sőt, külön kiegészítők járnak a stúdió- és rendszervakukhoz.

A fényképezés különböző területei is más-más kellékek alkalmazását teszik szükségessé. Mást használunk természetfotózáskor, mint műtermi tárgyfotózásnál. És nem említettük még a technikai kellékeken túl a kreatív fényképezéshez használt kiegészítőket.

Természetesen sok olyan kellék van, melyek univerzálisak és kompatibilisek egymással. Ahhoz, hogy eligazodjunk a rengeteg kiegészítő és tartozék világában, ismernünk kell saját fotózási szokásainkat, és ehhez mérten keressük, majd szerezzük be a szükséges eszközöket. A teljesség igénye nélkül, az alapnak tekinthető kellékeken túl, néhány kevésbé ismert kiegészítőt veszünk sorra.