Mikrosat BLOG

gorbelabda
gorbelabda
2020.03.04 08:15

Villám segítség, ha elakadtál!
Hogyan kell beállítani Godox Xpro kioldódat és Godox TT685 / V1 / AD200 rendszervakudat ha a vakut nem a vázon szeretnéd használni?

Íme:

gorbelabda
gorbelabda
2020.03.01 14:06

A Canon az utóbbi években belépő szintű tükörreflexes fényképezőgépeinek vakupapucsáról elhagyta a középső érintkezőt. Ezzel kizárva nagyon sokakat a stúdiófotózás világából és megpróbálva rákényszeríteni a felhasználókat, hogy gyári Canon rendszervakukat használjanak ezekhez a fényképezőgépekhez.

Nézzük a lehetőségeket!

Már megszokhattátok, hogy évről évre hozunk a német Walimex által forgalmazott használt majd általunk felújított stúdióvakukat.
Sokan kérdezitek, hogy mi a különbség a különböző típusok között. Vegyük őket sorra:

A fotózáshoz használatos kellékek és eszközök tárháza, kis túlzással talán, de végtelen számúnak mondható. Kiegészítőket használhatunk a fényképezőgéphez, de a vakukhoz is. Sőt, külön kiegészítők járnak a stúdió- és rendszervakukhoz.

A fényképezés különböző területei is más-más kellékek alkalmazását teszik szükségessé. Mást használunk természetfotózáskor, mint műtermi tárgyfotózásnál. És nem említettük még a technikai kellékeken túl a kreatív fényképezéshez használt kiegészítőket.

Természetesen sok olyan kellék van, melyek univerzálisak és kompatibilisek egymással. Ahhoz, hogy eligazodjunk a rengeteg kiegészítő és tartozék világában, ismernünk kell saját fotózási szokásainkat, és ehhez mérten keressük, majd szerezzük be a szükséges eszközöket. A teljesség igénye nélkül, az alapnak tekinthető kellékeken túl, néhány kevésbé ismert kiegészítőt veszünk sorra.